Szösszenetek

Szösszenetek

Éljünk tudatosan!!

2015. november 10. - Goldrose

Ma reggel,mialatt készülődtem a fantasztikus munkahelyemre,épp Endrei Judit beszélt a hírTV-ben, az új könyvét mutatta be "Korhatártalanul - 50 után is aktívan". Azt ecsetelgette, hogy mennyivel TUDATOSABBAN éli az életét most,mint 20 éve. Ráadásul, ha hosszú távra tervezed az életedet, akkor táplálkozz egészségesen. Nekem ez a két mondat pont elég volt, hogy kiverje a biztosítékot, mert mi az,hogy tudatosabban éli az életét??

20 éve, bár szerintem inkább arra gondolt,hogy 40 éve, vígan belevetette magát a nagyvilágba, élvezte az életet, a napütést, esőt, nem érdekelte még mi lesz holnap,mert erről szól az ifjúság. Aztán persze, ahogy öregszik az ember, főleg, ha annyi hülyeséget hall mindenfelől, mint pl. a vörös húsok rákkeltő hatásúak, annyival több dolog tudja az agyát megzavarni, és már nem az van, hogy milyen szépen süt a nap, hanem, hogy milyen káros az UVB sugárzás. Ettől nem lesz az ember élete tudatosabb, csak kevésbé élvezhető.

A másik meg az, hogy tök mindegy mi mit tervezünk, ha kimegyünk az utcára, elcsap egy kamion, és vége minden tudatos tervezésnek. Latin közmondás:"Homo proponit, Deus disponit" Ember tervez, Isten végez. Én hiszem, hogy nem a mi kezünkben van az életünk, hanem van benne egyfajta előre elrendelés, vannak benne mérföldkövek, ahol választhatsz, hogy jobbra mész, vagy balra, de vannak benne bizonyos helyzetek, szituációk, amiket mindenképpen meg kell tapasztalnod, át kell élned.Nincs mese, se mellébeszélés.Ilyen a születés,és a halál.

Szerintem nem a tudatos életen van a hangsúly, hanem azon, hogy míg élünk, éljünk, szeressük az életünket, benne a jót és rosszat egyaránt, ne úgy éljünk,hogy az jó hosszú legyen, hanem tartalmas, és nekünk, leginkább nekünk tetsző.Enélkül nem sokat ér a tudatosság.

2691947_5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kdaniella.blog.hu/api/trackback/id/tr208068226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása